Poma de muntanya
El fet de situar la poma en altitud, tot i
que relativament recent al nostre país,
aporta resultats molt satisfactoris pel
que fa al comportament productiu i la
qualitat del fruit (Iglesias, 2012, 2014).
El perquè d'aquesta reubicació, a
part del canvi climàtic que pot tenir
un efecte addicional no exempt de
controvèrsia, es deu al fet de la millor
adaptació d'aquestes i altres espècies
fruiteres a climes menys estressants i
més pròxims als existents en les zones
considerades com l'origen botànic/
geogràfic d'aquestes espècies. Concretament, la pomera és originària de
la regió de Tian Shan, una zona muntanyosa de Kazakhstan, on es troba
de forma espontània i es distribueix en
boscos naturals amb una elevada biodiversitat.
Com més pròximes són les condicions ambientals d'una espècie en la
seva zona de cultiu pel que fa a les
òptimes o les del seu origen, millor és
el seu comportament productiu i la
qualitat del fruit pel que fa a calibre,
color o textura i per tant més competitiu i sostenible des del punt de vista
dels costos de producció i qualitat. En
aquesta espècie, la seva producció en
altitud implica situar-la en condicions
ambientals i en particular temperatures inferiors, tant les màximes com les
mínimes.
Per més informació podeu llegir aquesta publicació del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació:

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada