Pàgina de prova en construcció


Poma de muntanya




El fet de situar la poma en altitud, tot i que relativament recent al nostre país, aporta resultats molt satisfactoris pel que fa al comportament productiu i la qualitat del fruit (Iglesias, 2012, 2014). El perquè d'aquesta reubicació, a part del canvi climàtic que pot tenir un efecte addicional no exempt de controvèrsia, es deu al fet de la millor adaptació d'aquestes i altres espècies fruiteres a climes menys estressants i més pròxims als existents en les zones considerades com l'origen botànic/ geogràfic d'aquestes espècies. Concretament, la pomera és originària de la regió de Tian Shan, una zona muntanyosa de Kazakhstan, on es troba de forma espontània i es distribueix en boscos naturals amb una elevada biodiversitat.

Com més pròximes són les condicions ambientals d'una espècie en la seva zona de cultiu pel que fa a les òptimes o les del seu origen, millor és el seu comportament productiu i la qualitat del fruit pel que fa a calibre, color o textura i per tant més competitiu i sostenible des del punt de vista dels costos de producció i qualitat. En aquesta espècie, la seva producció en altitud implica situar-la en condicions ambientals i en particular temperatures inferiors, tant les màximes com les mínimes. 

Per més informació podeu llegir aquesta publicació del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació:








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Varietats de poma tradicionals a la Val d'Aran

Cultiu de pomes al Pirineu